Waarom is het kiezen van de juiste horeca vrieskast belangrijk?

horeca vrieskast

De juiste horeca vrieskast voor je onderneming kiezen is een flinke klus. Je zoekt natuurlijk een goed werkende vrieskast waar je veel spullen in kwijt kan. De vrieskast is bij voorkeur eenvoudig te onderhouden, gaat lang mee en heeft een laag verbruik. Dit is voor jou als horecaondernemer belangrijk omdat je zo je kosten zo laag mogelijk houdt en tegelijkertijd veel rendement haalt uit je vrieskast. Op welke manieren je optimaal rendement kan halen uit je vrieskast, is afhankelijk van hoe je horecazaak is ingericht. We nemen je mee langs twee kernpunten en laten je zo zien hoe je de beste vrieskast uitzoekt en zo goed mogelijk benut.

horeca vrieskast

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Bij het kiezen van de juiste vrieskast voor je onderneming zijn twee criteria zeer zinvol voor het optimaal benutten van je apparaat. Allereerst is het zinvol te zoeken naar kasten die een ‘no frost’-functie hebben. Bij veel vrieskasten ontstaat condensatie (waterdruppeltjes) op basis waarvan ijsvorming kan plaatsvinden. Hierdoor koelt je vrieskast niet meer goed en moet je deze om de zoveel tijd laten ontdooien. Tegenwoordig worden vrieskasten gemaakt die je niet meer hoeft te laten ontdooien. Ten tweede moet je de temperatuur van de ruimte waar je vrieskast zet goed in de gaten houden. In onverwarmde ruimtes koelt je vrieskast minder goed, let daarom op de klimaatklasse van de vriezer die je koopt.